divendres, 20 de novembre del 2015

EL COLOR DELS DIAMANTS
Els diamants presenten només un determinat rang de colors: gris acer, blanc, blau, groc, taronja, vermell, verd, rosa, marró i negre.
Un diamant químicament pur i cristalogràficament perfecte és perfectament transparent, sense cap matís ni color. No obstant això, en realitat gairebé cap diamant natural és absolutament perfecte. El color d'un diamant pot veure afectat per la presència d'impureses químiques o defectes estructurals de la xarxa cristal·lina.Depenent del to i la intensitat, un determinat color pot augmentar o disminuir el valor d'aquest diamant. Per exemple, la gran part dels diamants transparents són més barats si presenten tonalitats grogues, mentre que els diamants roses o blaus (com el Hope) poden ser notablement més cars que els seus homòlegs transparents. De tots els colors, els vermells són els més rars i valuosos.
Els diamants de tipus I tenen el nitrogen com a impuresa principal, amb una concentració típica del 0,1%. Si els àtoms de N van aparellats, el color no es modifica. Si els àtoms de N van en nombre imparell (solts) o formant agregats, apareix un color de groc a marró.

                                                      
                                                      Diamant Hope

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada